13 July 2011

pedang rotan..rm250-270




ala gladius..pedang Rome

18 inci sekali dengan hulu

RM220


rotan sebatang...



special edision..
rotan yang dibakar
Rm270











15 comments:

  1. saya amat tertarik dgn pedang rotan special edition (dibakar) tu...camne nk order n bli dr abe amri???....saya penggemar parang n ingin mnambah koleksi saya....sila bgtau no.phone n alamt umh abe amri utk saya mbuat tempahan.....

    ReplyDelete
  2. pedang ni berapa inci?18 inci tu untuk pedang rome tu ke atau untuk pedang rotan sebatang tu jugak?

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum..

    saya tertarik dengan mata pedang yg rotan panjang tu berbanding mata katana dlm gambar,sebab nampak kecil,halus mutunya.. berapa ketinggian mata ni? 1 inci 2point?

    1-jika saya nak beli mata sahaja berapa harga nya..dan boleh tak saudara tempa semula supaya bengkok/lentik mirip pedang jepun?.. berapa kos nya campur penghantaran? saya dari jerantut..

    2-atau mungkin juga seperti yg saya kata diatas, ditempah semula, bikin pedang samurai menggunakan design mata pedang diatas ni (yg dah dibengkokkan/lentik)sama ada yg ada besi bulat penahan atau design terus tanpa penahan ala2 pedang rotan ini, tetapi tidak menggunakan rotan, sebaliknya kayu.. berapa kos antara dua design ni?

    3-senang cerita, kedai/bengkel saudara kat mana?

    ReplyDelete
  4. saya juga ingin membuat katana mini seperti saudara cakap tu. Insya Allah..lepas raya nanti...

    Tukang di Kelantan..

    saya bekerja di Kuala Lumpur

    stok masih ada setakat hari ini ialah:
    5 pedang rotan kuning.
    3 pedang rotan merah

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum
    kalau nok order pedang rotan merah tu mcm mana?saya ada satu pedang yang mcm ni,tapi hulu dan sarung besi.boleh tak nak hantar kat tukang buatkan mata pedang baru?

    ReplyDelete
  6. rumit sikit untuk repair bilah yg dah siap.saya rasa baik ambik yg dah siap.bg no hp saudara.

    ReplyDelete
  7. bukan nak repair,nak tukar yg baru terus,sebab besi yg lama tu kualiti rendah...no h/p 0122433240

    ReplyDelete
  8. Salam. Amat berminat dgn pedang rotan nie. Camner nak dapatkannya? mazrism@yahoo.com

    ReplyDelete
  9. saya baru dapat 5 bilah pedang rotan yg hitam/merah tu... yg kuning hanya ada 3 lagi... sila sms kalau berminat..no hp ada kat atas blog...tq

    ReplyDelete
  10. Salam...pedang rotan msih ada lagi x?

    ReplyDelete
  11. masih ada lagi.sila sms 0123643390

    ReplyDelete
  12. salam,berminat dengan pedang rotan..sya dripada johor..stok ada lagi x? sila email farhan_ithnin@yahoo.com

    ReplyDelete
  13. Assalamulaikum.... stok masih ade lg x??

    ReplyDelete