20 August 2010

Wakaf ,Pergola dan Gazeebo di laman rumah

Wakaf untuk tempat awam je lah cam ni..

Cantik. Meniru gaya pagoda. bumbung tiga.

Wakaf binaan kekal.Dihiasi dengan meja/bangku simen.
nak berbaring?.. tak boleh..meja terlalu kecil.he he..

Tiang batang pinang. kita wat cam ni kat kebun durian..

Wakaf ni lebih santai.Untuk halaman rumah. Berbaring dan makan-makan.     saya telah lama  berminat untuk membina wakaf atau pergola di halaman rumah. Untuk masa sekarang.. minat itu nampaknya masih tersimpan rapi. di KL pun tak sempat beli rumah..di Terengganu pun masih belum dapat buat rumah. terpaksalah saya simpan gambar-gambar wakaf untuk tatapan dan dilunaskan satu masa nanti. berehat di atas wakaf..

    Saya menyukai wakaf yang boleh dialih..bila masa kita ingin beralih angin..kita boleh mintak pak long serta pak ngah tolong kita alihkan.

      Berkain pelekat..berbaju t-shirt pagoda.. dibuai angin petang..alangkah damainya.. atau di dalam kedinginan malam... hmmm..

4 comments:

 1. aku pon suka wakaf ni... dan nak juga suati hari nanti, rumah ku ada kolam ikan.. err atau kolam renang.. hehehe

  ReplyDelete
 2. jaga2anak mu nanti berenang dalam tu.. pastikan mereka dah pandai berenang..he

  ReplyDelete
 3. memang cantik, saya pun tenagh simpan impian utk ada satu di halaman rumah, tapi kat brunei ni... brunei dollar 1k ke atas emmmmm ongkos lum mengizinkan hehehehe,

  ReplyDelete
 4. Pn. Nurshah: tak apa..mulakan dengan sepasang bangku simen dulu tak apa..btol kata Pn. tu.. kekurangan ruang dan ongkos memang membuatkan kita jd kekurangan idea... he he..saya akuinya..

  ReplyDelete